Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Türk filmlerinin efsanevi karakterleri heykel oldu

Heykeltıraş Çağdaş Erçelik, geçtiğimiz yıl Dostoyevski eserlerindeki karakterlerin heykellerini sanatseverlerle buluşturmuş ve adından epey söz ettirmişti. Erçelik, bu kez, Türk sinemasına damga vuran karakterler için kolları sıvadı. 'Muhsin Bey', 'Anayurt Oteli', 'Ah Güzel İstanbul', 'Canım Kardeşim' ve 'Ah Belinda' gibi izleyicinin hafızasına kazınan filmlerdeki karakterlerin heykelini yaptı.
Önceki gün Çağdaş'ın yine çok başarılı yapıtlar ortaya koyacağından emin bir şekilde, 'Türk Filmi' sergisinin açılışı için yola çıktım. Bir zamanlar Çağdaş'la Galata'da, aynı atölyede heykel yapardık. Ben yaptığı her esere hayranlık duyar, onu kıskanıp "Ben de yapacağım bunlardan" derdim.

8 BİN 500 LİRAYA SATILDI
Neyse, Nişantaşı'ndaki Galeri Eksen'de sergiyi gezerken çok duygulandım ve onunla gurur duydum. Bu kadar da başarılı olunmaz ki; onu yine çok kıskandım(!) "İçinde hem sinema, hem de heykel olan bir şeyi ben neden yapmadım ki" dedim... Çağdaş güldü, "Atölyeye bir uğra, sen de yap" dedi.
Sergide ilgimi en çok Münir Özkul, Tuncel Kurtiz, Şener Şen ve Erkan Can heykelleri çekti. Hemen "Satıldılar mı?" diye sordum; Tuncel Kurtiz ve Erkan Can heykelleri hemen satılmış. Erkan Can'ın bir akrabası, usta oyuncunun 'Gemide' filmindeki o meşhur duruşunun heykelini, kendisine sürpriz yapmak için 8 bin 500 liraya satın almış. Sergiye katılamayan Can, telefonda Çağdaş Erçelik'e, "Kardeş, keşke heykel yapacağından haberimiz olsaydı, model olurduk sana" demiş. Tuncel Kurtiz heykelini ise ünlü bir sanat galerisinin küratörü satın almış. Bu daha ilk gün, ben diğer eserlerin de birkaç gün içinde satılacağını düşünüyorum. Sergiye gitmeden önce mümkünse yukarıda bahsettiğim filmleri izleyin çünkü karakterin heykeline bakarken o sahneler de aklınızdan bir kez daha geçsin. Erçelik'in sergisi, 3 Mayıs'a kadar Nişantaşı Galeri Eksen'de devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA